Семінар QT (тиха година з Богом)

13 червня, в суботу, в Центрі служінь церкви Святої Трійці відбувся семінар під назвою QT (тиха година з Богом). Семінар проводила сімейна пара з Америки, корейські місіонери Дейвід та Сьюзен Кім. Здавалось би, що нового може почути християнин зі стажем, але хочу сказати, що кожного разу відкривається все нове і нове. Потрібно постійно підтримувати в собі духовне джерело, бо інакше воно засохне.

Учасники семінару

Зміна напрямку в залежності від стимулу називається схильністю душі. Ми змінюємось в залежності від того, що обираємо. Біблія говорить, що у людини є дві схильності душі і два види бажань (Галатам 5:17):

Бо тіло бажає противного духові, а дух противного тілу, і супротивники вони один одному, щоб ви чинили не те, чого хочете.

Бажання Святого Духа - прагнення до Бога. Бажання тіла - прагнення до миру (до тілесного).
Це схоже на важелі. На вагах переважає більш важка чаша. Бог хоче з кожним з нас мати близькі стосунки. Духовність перед Богом - це не знання, а бути простим перед Ним.


QT - це час питань Богу, час для особистого спілкування, спосіб життя, присвяченого Богу.
QT - прагнення прикладу Христа в тому, щоб найважливішу частку часу приділяти Богу, і зустрічатися з Ним один на один. Час тиші - це тренування в благочесті, яке відбувається під керівництвом Святого Духа через перебування в Божому Слові. Це час, коли я чую Божий голос, відповідаю слухняністю, приймаючи Його принципи в своєму житті. Це час, коли я стаю зрілим християнином.

Як підготуватися до Тихої Години:

1) Відокремити час:
- Час для регулярних зустрічей з Богом, коли ніхто не заважатиме;
- Ранішня молитва;
- Пріоритет

2) Тихе відокремлене місце

3) Біблія

4) Очікування

Не кожного дня виходить провести QT на "ура". Бувають і промахи. Іноді їх більше, ніж попадання в ціль. Але нам необхідні зусилля, щоб почути. Коли важко почути, що саме говорить Господь, необхідно перечитувати Слово Боже не один раз.

QT- це зустріч з Богом. Не існує "гарної" чи "поганої" зустрічі.

В проведенні Тихої Години немає "гарного" чи" поганого" проведення.
QT АБО Є АБО ЙОГО НЕМАЄ.

Спілкуючись з Богом, ми стверджуємось в сімейних відносинах з Ним. Приймаємо Боже керівництво та захист. Людина, яка проводить QT, завжди відчуває Божу присутність        (Іван 1:1), духовно росте, стає більш глибокою, мудрою (Пр. 4:23). Бог наділяє здатністю духовного розрізнення. Людина починає відчувати духовну радість, задоволення та достаток (Пс. 62:6-7).

Ще багато цікавого і корисного було сказано. В цілому семінар був надихаючим. Ми збираємось для того, щоб стати краще. Тиха Година - це наші м'язи. 

Єремія 29:13: "і будете шукати Мене, і знайдете, коли шукатимете Мене всім своїм серцем".

Бажаю нам всім щоденно зустрічатися з Богом.

Вікторія Ткаченко


Фотографії з семінару надані Вікторією Ткаченко


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Конференция: « Наука и Религия – враги или союзники» (Лето 2012)

Видение церкви Святой Троицы

Историческая справка о происхождении реформатских и пресвитерианских церквей